Има няколко задължителни неща, които трябва да имате в офиса си и ние съдаваме списък за тях.
Кламерът, е малко парче тел, която държи парчета хартия заедно. Понякога се използва булдог клип, той е по-голям и работи по-добре, когато трябва да закрепи големи количества хартия заедно.


Някои хора имат държачи за кламери, които са малки прозрачни кутии с магнитни, които имат отвор в горната част. Той се използва, ако изпуснете всички кламери на пода, и с него лесно е да ги вземете обратно и съберете бързо..

Офис консумативи за документи


Кламерите държат хартиите временно заедно, но ако искате да го направите постоянно, трябва да използвате телбод.
Всъщност телбодът работи толкова добре, че за да разкачите хартията, се нуждаете от друг специален инструмент, наречен премахвател на телбод .
Когато трябва да изрежете хартия или други предмети, трябва да използвате ножици . Те безопасно режат хартия и са лесни за използване.
А калкулатор е малко електронно устройство, което ви помага да се реши математически задачи.
Визитните картички са малки парченца хартия, на които е написано вашето име и информация за контакт. То е задължителна част от офис оборудването.
В календара има всички дни от месеца, така че да знаете кой ден е днес. Много хора държат календари за бюро в горната част на бюрото си, за да могат винаги да виждат графика си и да не забравят различни срещи и събития.
Използват се и организатори за графика. Вътре в него обикновено има календар, изпълнен с вашия график, както и друга важна информация, от която се нуждаете, включително телефони за контакт за други хора. Нарича се още книга за срещи или личен плановик .
Вместо да го носите със себе си или да го имате в горната част на бюрото си, някои хора предпочитат да има плановик за стена, висящ до бюрото, който показва всички дни от годината наведнъж.

Друг важен офис консуматив са флаериeте, изработка на флаери може да поръчате на https://copycenter.bg/услуги/рекламни-материали/флаери-брошури-листовки/

Офис консумативи за бюро

Когато сгрешите с писалка , трябва да използвате коригираща течност или бял цвят, за да прикриете грешката. Това е течност, която можете да поставите на хартия, за да прикриете грешка и след това да напишете върху нея отново. Ако обаче пишете с молив, можете да използвате гума или гума, за да отстраните грешката.
При четене на дълги документи или учене е добре да използвате хайлайтър, за да поставите важните факти в ярък цвят.
Въглеродната хартия е вид синя хартия, която поставяте между две парчета обикновена хартия. Когато пишете на горния лист хартия, той ще направи копие на написаното от вас на долния лист хартия.
Дъската за клипове е малко парче дърво (или пластмаса) с щипка в горната част, така че да можете да прикрепите хартията към нея и да пишете, докато стоите.
А настолна лампа е специална лампа, която седи на върха на бюрото и насочва светлината надолу към статията, която пишете.
А компютъра обикновено е най-важният инструмент в офис. Много хора въвеждат цялата си важна информация в него. На монитора на компютъра е част, която е с екран върху него, като телевизията, така че можете да видите цялата информация. Много монитори днес са с плосък екран. А лаптопа е вид преносим компютър, който е по-малък и може да се извърши и да се използва на различни места. Сега с новите технологии много хора използват WIFI, за да се свързват с интернет без кабели. Те могат да вземат своите лаптопи навсякъде и да работят извън офиса. Преди хората да имат компютри, те са използвали електрически пишещи машини , а преди това са използвали нормални пишещи машини .