baby stroller

Количките за деца се избират и купуват от родителите, а бебето, което всъщност ще се вози, е без право на мнение. Много бащи и майки са объркани от разнообразието на видове и модели бебешки колички на търговския пазар и просто не знаят как точно да направят избор. 

Ето няколко полезни неща, които обезателно е нужно да вземете предвид, понеже в края е въпрос за доброто и за спокойствието на детенцето ви. 

При закупуването на количка за детенце 
Намерете детска количка със широка основа и широк кош, понеже точно това посочва доколко стабилна е количката. Малките детски колички много лесно се преобръщат, докато детето се надвеси прекалено много зад ръба. 

Ако предпочитате количка за детенце с различни позиции на облегалката, бъдете сигурни се, че дадената облегалка се застопорява солидно при всяко едно състояние или рискувате детенцето да пропадне, съвсем случайно. 

Проверете дали бебешката количка притежава предпазни колани, които ще придържат детето в кошчето и не биха му позволили да се катурне. Най-добре е коланите да преминават м/у краката, през кръста и през раменцата на детенцето. 

Частта от текстил на вашата детска количка е желателно да се премахва лесно и бързо и да бъде удачна за препиране в автоматична пералня. В случай, че е възможно, проверете бебенцето дали ще прояви реакция на алергия към материята.

Задължително се уверете, че количката може свободно да мине през вратата на вашето жилище.
Съобразете несъмнено размерите на бебешката количка в сгъната позиция с големината на багажника в леката кола, някои багажници се оказват прекалено малки за конкретни типове бебешки колички. 

В употребата на количките за деца
Преди да оставите бебенцето в детската количка, прегледайте дали наистина сте активирали спирачката. Прегледайте реално дали облегалката е сигурно блокирана в нужното положение. Ако сгъвате детската количка, погледнете детето да не е твърде близо, понеже има опасност да го прищипете, без да искате.

Не пропускайте да закопчаете коланите за обезопасяване на детската количка винаги, като тръгвате на разходка. Те биха предотвратили рисковото изхлузване или изпадане на бебето от количката, като би могло да се случи, в момента на пресичане на оживен булевард примерно. 

Като се намирате на неравен терен задължително използвайте спирачката точно преди да пуснете дръжките на количката за деца, дори и да е въпрос за много малко секунди. 

Количките за деца, както всеки друг предмет, се нуждаят от непрекъсната поддръжка, затова много често проверявайте дали наистина всичко е в изправност.

Натиснете тук: летни колички