women underwearНеотдавнашно проучване показа, че много повече от 80% от жителите в Америка носят еднакво бельо през целия си съзнателен живот. Точно това показва, че по-голямата част от хората нямат доверие на модели, като не са запознати, не желаят да опитат с напълно нови модели и материи, понеже за много от хората подбора на чисто нов модел бельо се приема като некомфортно при използването му. Ето няколко препоръки как да си купите приятно и удобно бельо.

Намирайте си подходящ размер

За да ви е удобно бельото, то би трябвало да е и подходящия размер за Вас. Бельото, което Ви опъва, пристяга и врязва в кожата не е подходящо за Вас. Като си купувате бельо, трябва да сте честни със себе си и си вземете Вашия собствен размер, а не малък. Никой не би желал да си закупува бельо в размер XXL или XL, но все пак ако този е вашия, не се притеснявайте, по-хубаво си купете такъв, отколкото по цял ден да се усещате неприятно. А и не забравяйте, че когато бельото е по-малък номер от Вашия, то ще Ви стяга и даже ще се вижда още повече, даже и през дрехите.

Абсолютно винаги избирайте висококачествени материи

Правилния избор на добра материя на бельото е много важно. Доста материи биха могли да доведат до неудобно усещане при използване. Непременно се спирайте на меки и гладки материи. Бельото с дупки и бельо с твърда дантела, въпреки, че изглеждат доста привлекателно, е възможно да Ви докарат обриви, да Ви драскат по кожата и да ви запотят, образуват обриви, според билка бг. Хубав вариант на материи са кашмир, ликра, висококачествен полиестер, микрофибър.

Безшевно бельо

Бельото без шевове става все по-искано от много жени по света и у нас. Независимо, че до много голяма степен не обръщаме внимание на шевовете по бельото, но те много често могат да предизвикат дразнение по кожата, а също да оставят и следи. Поради тази причина непременно ако е възможно носете бельо без шевове, като е приятно и от двете страни и е особено удачно при използване на по-впити дрехи.

Погрижете се за бельото си

Подходящата грижа за Вашето бельо е от изключително голямо значение за по-дълготраен комфорт. Перете с прах за деликатни материи и абсолютно винаги като можете ръчно. Прочетете етикета и перете на коректната програма, докато позлвате пералня машина. Дръжте го добре сгънато в шкаф с чекмеджета и разделители. Плюс това не носете прекалено дълго вашето бельо. Изхвърляйте износеното си бельо, а не го дръжте в гардероба. Научно доказано е, че малко след Шест месеца нон-стоп носене бельото тярбва да се заменя с чисто ново, като това важи и за сутиените.